Blog, Conditioner, Leave-in, Reviews

Review: Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner

Laatst kreeg ik een mailtje van Curlsociety of ik de Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner wilde testen. Het merk heb ik al vaker langs zien komen dus ik hoefde niet lang te twijfelen. Dat wilde ik wel!

carolkleiner

Als een haarproduct geen sulfaat of siliconen bevat ben ik zeker bereid om het te testen! Want ik ben altijd op zoek naar goede haarproducten zonder sulfaat of silioconen.

Ook zitten er geen parabenen, minerale olie en petrolatum in.

Ingrediënten

De ingredienten van de Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner: Water, Glycine Soja Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Butyrospermum Parkii, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Fragrance Polysorbate 60, Agave Tequilana Stem Extract, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Beeswax, Pentaerythrityl Tetra-di-butly Hydroxyhydrocinnamate, Polysorbate 80, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopherol, Triticum Vulgare Germ Oil, Xantham Gum, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol

Lekker veel olieën dus,  Cocao butter en sheabutter (Butyrospermum Parkii)!

Een vergis je niet in Cetearyl Alcohol: Dit is een goede alcohol die uit kokos en palmolie wordt gehaald.

Carol’s Daughter leave-in Conditioner

Review

Er wordt geadviseerd om hem een keer in de week te gebruiken om je (beschadigde) krullen weer een boost te geven.

Dit heb ik dus ook gedaan. Drie weken achter elkaar heb ik hem elke zondag gebruikt.

De substantie is wit en best vloeibaar.  Het beste kan je dus een beetje pakken, in je haar doen en mocht je nog meer nodig heb nog een beetje bij pakken. De Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner ruikt best sterk. Een klein minpuntje vind ik. In het begin moest ik hier wel even aan wennen, maar zodra je het in je haar hebt gedaan wordt het gelukkig wel minder.

Zelf heb ik 2b/2c krullen (en best dun haar) en de eerste keer pakte ik veel. Ik merkte hierna meteen dat ik te veel had gedaan. Mijn krullen werden te vettig. Dezelfde avond heb ik dus mijn haar even onder de kraan gedaan om het ergste eruit te spoelen. Toen ik mijn krullen daarna weer goed maakte kreeg ik er wel een hele bos krullen voor terug!

Ik had dus te veel gebruikt. De rest van de week merkte ik er de eerste dagen wel dat mijn krullen mooier zaten, meer krullen en meer glans. Maar aan het einde van de week waren mijn krullen weer gewoon normaal.

Review Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner
De substantie is erg vloeibaar

De tweede keer dat ik de Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner gebruikte deed ik er minder in, echt maar 5 grote druppels om het maar zo te zeggen. Dit was genoeg. Een groot voordeel dus, je hebt niet veel nodig! Waarschijnlijk gaat de fles, waar 236ml in zit, best lang mee. Toen ik mijn krullen droogde en crunchde (Op z’n kop de krullen droog ‘knijpen’) merkte ik al dat er minder pluis kwam. Heerlijk! De dagen erna had ik duidelijk meer krullen en meer glans.

Afgelopen zondag heb ik het product weer gebruikt en mijn krullen zijn weer mooi glanzend! Doordat ik gister ben gaan fietsen in de wind heb ik wel weer meer last van pluis, maar ik had ook niet anders verwacht.

Conclusie

Carol’s Daughter Hair Milk leave-in Conditioner raad ik zeker aan. Naar mijn gevoel geeft hij mijn krullen echt een boost. Als je er maar niet te veel in doet. Je moet alleen wel even wennen aan de geur.

Als je dit product zelf wilt proberen kun je deze hier vinden op Curlsociety.

Benieuwd hoe je deze leave-in conditioner het beste kunt gebruiken? Bekijk dit filmpje!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top