Blog, Overige, Styling

Kan ik krullend haar kammen?

Heb jij ook een volle bos krullen? Of een mooie slag in je haar? Die altijd in de klit zitten.. En ben je benieuwd of krullend haar kammen goed voor je krullen is? Ontdek het hier!

krullend haar kammen

Kan ik krullend haar kammen?

Om het maar meteen duidelijk te maken, nee, het is niet goed om krullend haar te kammen.

Waarom is het niet goed om je krullen te kammen?

Als je je haar kamt heb je de kans dat je het beschadigd. Krullen zijn van nature drogere haren. Als je krullen gaat kammen haal je de mooie krul eruit, het wordt helemaal pluizig. Daarnaast heb je een grote kans dat je je haar breekt met het kammen. Omdat krullen lastig in elkaar zitten is kammen best lastig, je zult kracht zetten om er toch doorheen te komen. Juist door het kracht zetten breek je je mooie krullen! En dat willen we niet toch!?

Je haalt je mooie krul door de war en krijgt een pluizenboel. Zonde! Mocht je het toch doen en je wilt de pluis weghalen, doe wat water in je haar! Het zal weer wat pluis verminderen.

Hoe krijg ik dan de klitten uit mijn haar?

De beste manier om toch de klitten uit je haar te halen is door je haar onder de douche te kammen met een grove kam. Als het kan, doe het dan het liefste met je handen. Met je handen kun je door je haar heen ”kammen”. Dit is de veiligste methode.

Als je een dichtere krul hebt kun je hem met een grove kam onder douche rustig en zonder al te veel kracht los kammen. Het beste doe je dit met conditioner, hierdoor is je haar vaak nog fijner en sneller uit de klit!

Mocht je toch je haren graag droog willen kammen (wat ik echt afraad). Doe dit dan met een grove kam en met geduld. Ga er niet als een gek in je haar kammen! Je breekt alleen maar je haar en doordat je haar zo beschadigd wordt, krijg je later alleen maar meer klitten!

Wees lief voor je krullen 🙂

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top