Blog, Styling, Tips

De beste krullen tips op een rijtje!

Heb jij een mooie bos krullen? Gaaf! Wees er trots op. Soms zijn krullen alleen wel lastig om te verzorgen. De ene dag zitten ze goed en de andere dag is het een pluisbal!

Kan jouw haar wel wat verbetering en krullen tips gebruiken? Dan ben je hier goed! Met deze krullen tips kan je nóg mooiere en gezondere krullen krijgen! Wie wilt nou niet een gezonde volle bos met krullen!?

krullen tips

De beste krullen tips op een rijtje

Op deze pagina heb ik de beste krullen tips voor jou op een rijtje gezet. Deze tips hebben bij mij geholpen en ik hoop dat ze ook voor jou werken. Dat kan ik natuurlijk niet garanderen want alle krullen zijn uniek!

Toch zijn dit tips die bij veel krullenbollen geholpen hebben. Dankzij deze tips kregen ze nog meer krullen en vooral gezondere krullen. Want gezonde krullen zien er ook meteen een stuk mooier uit. Probeer de tips uit en kijk of het voor je werkt!

1. Je haar wassen met koud water

Als je klaar bent met je haar wassen, spoel je haar dan nog een keer na met koud water. Het koude water geeft je haar een schok en zorgt ervoor dat de schubben van je haar dicht gaan. Hierdoor word je haar dus gladder wordt en meer gaat glanzen als het droog is!

2. The curly girl method

Volg de Curly girl method! Dit is een methode waarbij je geen siliconen meer in je haar doet. Erg interessant en veel meiden krijgen een beter resultaat. Probeer het zelf ook eens! Lees hier meer over de curly girl method.

3. Je haar op een goede manier drogen

Droog je haar op met een oud T-shirt en doe het op de scrunch manier. De scrunch techniek wilt eigenlijk zeggen dat je je hoofd op z’n kop doet en met je T-shirt in je handen voorzichtig je krullen droog knijpt. Ook als je een siliconen vrij product in je haar wilt doen is dit de beste manier. Dan ziet het er ongeveer zo uit:

squeeze-your-hairs

4. Niet meer kammen!

Stop met het kammen van je (droge) haar! Veel meiden doen dit veelte agressief waarbij je je haar alleen maar beschadigd. En doordat je het beschadigd wordt het alleen nog maar moeilijker om te kammen. Het beste kan je je haar in de douche met je handen kammen. Als dit te moeilijk is kan je ook een grote kam gebruiken. Begin altijd onderaan met kammen en kam zo naar boven. Maar hoe je je haar ook kamt: Doe het met liefde!

5. Gebruik een flesje met water voor meer krullen

Pak een flesje waar vroeger een product in zat. Spoel het helemaal schoon en doe er water in. Nu kan je dit gebruiken voor je haar! Als je je haar een klein beetje nat maakt heeft het vaak de neiging om meer te krullen. Zo kun je je haar makkelijk opfrissen en meer volume geven! Dit flesje kan je ook makkelijk meenemen in je tas. Zo kan je overal je haar goed doen zonder al te veel moeite. Je kunt er eventueel ook een product aan toevoegen zoals olie of leave-in conditioner als je dat fijn vindt. Probeer het eens uit!

6. Haar föhnen met diffuser

Als je je haar gaat föhnen koop dan altijd een diffuser! Deze zorgt ervoor dat de lucht goed wordt verspreid. Hierdoor krijg je mooiere krullen en ook echt duidelijk meer krullen. Zonder diffuser föhn je je haar eigenlijk stijl en dat wil je niet!

7. Naar de kapper voor een goed kapsel

Een goed kapsel is erg belangrijk voor een volle bos krullen. Dus een goed kapsel is erg belangrijk! Ga langs een kapper die advies heeft van krullen. Zeker laagjes helpen vaak bij een vollere bos krullen.

tips krullen

8. De beste producten die werken voor jou

Ga op zoek naar de producten die voor jou werken. Iedereen is uniek en voor iedereen werkt een ander product goed. Het is daarom erg moeilijk om te zeggen dat iets zeker voor je gaat werken. Het is een kwestie van uitproberen! Je kunt ook samen met je (krul) vriendinnen op zoek gaan naar goede producten. Het is erg leuk en scheelt ook nog is geld.

9. Verwen je haar en geef het een boost

Verzorg je haar goed en geef het op zijn tijd een masker. Krullen zijn vaak droog dus hebben soms een goed masker nodig. Dit voedt de krullen en hierdoor worden ze gezonder. Hoe vaak je een masker nodig hebt kan jij het beste beslissen. Is je haar heel droog? Dan is 1 keer per week handig. Als het niet zo droog is kan het ook makkelijk 1 keer per 2 weken of 1 keer in de maand.

10. Minder hitte gebruiken

Als je je haar gaat stijlen of krullen met een krultang, zet de hitte zo laag mogelijk! Door je haar te veel aan hitte bloot te stellen kan je haar beschadigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zet hem dus zo laag mogelijk en gebruik hitte het zo liefst mogelijk.

krullen tips

11. Mix producten samen

Mix producten samen die je fijn vindt en wie weet wordt het wel een super product! Dit doe ik momenteel zelf met gel en kokosolie. Hierdoor wordt die gel niet te hard en wordt mijn ook ook meteen gevoed door de kokosolie! Twee in een dus, een win-win situatie. Misschien heb jij ook producten die je kan samen voegen en die hierdoor nog beter worden. Bijvoorbeeld conditioner, olie, serum, gel. Gewoon een kwestie van uitproberen!

12. Blijf van je krullen af

Als het droog is (en eigenlijk ook als het nat is) blijf dan zo veel mogelijk van je krullen af. Hoe vaker je aan je krullen komt hoe pluiziger het wordt! Het heeft dus geen zin om uren aan je haar te zitten.. Het wordt er niet beter van! En mocht je uit verveling aan je haar zitten is het misschien beter om iets anders te vinden om te doen.

Dat waren ze. Hopelijk helpen deze tips jou en krijg je meer krullen! Probeer ze uit en kijk of ze voor je werken. Heb je nog meer krullen tips? Laat ze dan achter in een reactie!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top