Blog, Styling, Tips

Goede oliën voor krullend haar

Er zijn meerdere oliën die de conditie van je haar erg kunnen verbeteren. Maar welke oliën zijn goed voor het haar? En wat doen ze precies? Lees hier over olie voor krullend haar!

olie voor krullend haar

Hoe gebruik je olie in je haar?

Pak een eetlepel olie. Begin eerst bij een eetlepel olie, je kunt altijd meer pakken. Sommige oliën zijn zwaarder dan andere. Verwarm de olie. De meeste oliën werken beter als ze opgewarmd zijn. Pas op, doe dit niet te heet! Op je hoofdhuid voelt het al snel te heet. Doe de olie in je haar. Masseer de olie goed op je hoofdhuid. Doe een handdoek op je haar heen of bind je haar vast en laat dit ongeveer 30 minuten intrekken. Daarna goed uitspoelen!

Als je bang bent dat je haar te vettig wordt als je alleen olie in je haar doet (dit kan gebeuren met zware oliën), dan kan je de olie ook gebruiken als een haarmasker. Dit doe je door een beetje conditioner met olie te mixen. Masseer dit goed op je hoofdhuid en in je haar. Even laten zitten en daarna goed uitspoelen.

Goede oliën voor krullend haar

Kokosolie

Kokosolie dringt helemaal naar de kern van het haar. Hierdoor kan kokosolie je haar diep voeden. Kokosolie geeft je haar nieuwe eiwitten en is goed voor je haar als je te weinig natuurlijke oliën in je haar hebt. Dit kan komen doordat je je haar te vaak beschadigd of wast met een felle shampoo. Het maakt je hoofdhuid zachter, hydrateert je hoofdhuid en dit stimuleert de haargroei. Het versterkt het haar, zorgt dat het haar gaat glanzen en maakt het haar flexibel.


Kokosolie is niet heel zwaar dus ook te gebruiken voor dun en fijn haar. Het voorkomt ook roos als je de olie warm aanbrengt. Vaak te koop met andere toegevoegde vitamines erin die je haar een extra boost geven.

Olijfolie

Olijfolie is populair omdat het makkelijk te verkrijgen is. Bijna iedereen heeft het zelfs al in huis. Olijfolie vecht tegen haaruitval. Het kan namelijk zijn dat je last hebt van de hormoon Dihydrotestosterone (DHT). Deze hormoon zorgt voor minder haargroei of zelfs haaruitval. In olijfolie zitten antioxidanten die het maken van deze hormoon gelukkig tegen gaan.

Ook geeft olijfolie goede voedingstoffen en heeft van nature goede vitamines die zorgen voor een betere circulatie. Het maakt je haar sterker, zorgt ervoor dat je minder snel gespleten haar punten krijgt en is ook nog is goed voor de huid.

Olijfolie is een zware olie. Daarom is deze olie beter geschikt voor mensen met dik haar. Mocht je dun haar hebben zou ik beginnen met heel weinig olie of hem mixen met conditioner.

Jojoba-olie

De meeste oliën dringen helemaal door tot de kern van het haar. Maar dat doet Jojoba-olie niet. Deze blijft meer op de oppervlakte en zorgt ervoor dat de haarzakjes worden afgesloten. Hetzelfde wat conditioner doet. Hierdoor blijft het vocht wat in de haren zit beter bewaard. Ideaal voor als je uitgedroogde haren hebt.

Goede oliën voor krullend haar

Jojoba-olie is een vergelijkbaar met de olie die je hoofdhuid aanmaakt (talg). Je kunt het dus goed gebruiken als je een droge hoofdhuid hebt en je te weinig talg aanmaakt. Met deze olie kan je ook goed build-up verwijderen. Plus, je krijgt er een mooie glans in je haren van. Jojoba-olie is een lichte olie en dus voor iedereen goed te gebruiken.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie is erg populair voor het versnellen van de haargroei. Het zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten verwijden en stimuleert ook nog is de celdeling. Hierdoor krijgen de haarzakjes een boost en maken ze nieuwe haren. In Amerika zijn er meerdere mensen die dankzij rozemarijnolie weer haar hebben gekregen. Op YouTube zijn veel video’s hierover te vinden. Ook zweren mensen dat deze olie haarverlies tegen gaat en ook nog is veroudering van het haar tegen gaat. Het vertraagt namelijk de komst van grijze haren. Ook vecht deze olie voor krullend haar tegen roos en maakt je haar zachter en dikker.

Het mooie van Rozemarijnolie is dat je er niet veel van hoeft te gebruiken. Een paar druppels is al genoeg. Je kunt deze olie heel goed mengen met andere oliën en conditioner voor een perfect haarmasker.

Avocado-olie

Avocado is erg populair geworden en de olie dus ook. Momenteel wordt Avocado-olie al in veel haar producten gebruikt. Avocado-olie bevat gezonde vetzuren en onder andere de vitamines A, B6, D en E. Deze voeden je haarvaten op je hoofdhuid, herstellen en verbeteren deze. Ook is Avocado-olie reik aan antioxidanten die de bloedtoevoer naar de haarzakjes verbeteren en zo dus de haargroei stimuleren. Deze olie is goed om je haar te hydrateren, zeker als je het geverfd hebt.

Avocado is een best zware olie en dus beter te gebruiken voor medium tot dik haar. Met dun haar kan natuurlijk ook, gebruik dan een heel klein beetje of mix hem met een andere olie.

Tot slot

Als laatste heb ik nog twee tips over olie voor krullend haar.

Als je olie koopt, kijk dan ook even goed of er geen extra toegevoegde chemicaliën in de olie zitten. Deze zijn niet altijd goed voor je haar.

Soms kan een beetje olie ook helpen bij het in model brengen van je haar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top