Blog, Styling, Tips

Pluizig haar? Met deze 11 tips niet meer!

Heb je last van pluizig haar? Zeker mensen met krullen hebben vaak last van pluizig haar. Het hoort namelijk ook gewoon bij krullen. Krullen zijn nou eenmaal pluizig! Maar het kan soms wat te veel worden en dan willen we er iets tegen doen. Maar wat? Met deze 11 tips tegen pluizig haar ben je hopelijk snel van je pluizige haren af!

Pluizig haar

11 tips tegen pluizig haar!

Was je haar niet elke dag! Waarom niet? Doordat je het wast, verwijder je de natuurlijke oliën uit je haar. Hierdoor kan het droger en pluiziger ogen na het douchen

Mocht je je haar willen föhnen, gebruik je föhn dan op de koudste stand. Hitte beschadigd het haar. Hitte maakt je haar dood of laat het afbreken en dood of beschadigd haar pluist. Als je aan het föhnen bent, ga dan niet wild door je haar heen föhnen. Hierdoor krijg je veel meer last van pluizig haar. Doe het gewoon rustig en neem er even je tijd voor.

Als je krullen hebt, föhn dan met een diffuser. Dit zorgt voor meer krullen en minder pluis!

Zit niet te veel aan je haar te friemelen. Je kent het wel, je zit ergens op te wachten en je bent geneigd met je haar te spelen of aan je haar te zitten. Als je dit doet kan je je haar rommelig en pluizig maken. Het kan ook zo zijn dat je hierdoor je haar beschadigd. Waardoor je haar dus ook weer pluiziger wordt. Niet doen dus!

Geef je haar op z’n tijd een goed masker. Deze kan je in de winkel kopen maar je kunt er ook gewoon zelf een maken. Op het internet staan een heleboel recepten. Zoek een masker met lekkere oliën, die gaan het pluizen tegen.

Droog je haar niet met een handdoek. Als je uit de douche komt en je haar wilt drogen, gebruik dan een oud T-shirt in plaats van een handdoek. Een handdoek is vaak erg stug en beschadigd je haar snel. Een oud T-shirt daarin tegen is vaak zacht en iets liever voor je haar!

Was je haar met appelazijn! Hierdoor wordt je haar ook minder pluizig en krijgt het weer een boost. Bekijk mijn blog over je haar wassen met appelazijn hier .

Gebruik niet te veel producten. Het kan zijn dat je haar gaat pluizen omdat er gewoon te veel producten in zitten.

Maak het magische middel! Pak een spuitfles en doe daar water in. Doe er dan een klein beetje conditioner in en schut de fles goed. Deze fles is ideaal als je pluizig haar hebt. Je kunt wat over je haar heen spuiten en je haar zal minder pluizen.

Dit kan ook goed helpen bij het kammen van je haar! Als je last hebt van klitten zal het met dit ‘wondermiddel’ iets makkelijker gaan. Spuit alleen niet te veel in je haar.

Was je haar na het wassen af met koud water. Waarschijnlijk ken je deze tip al, maar hij blijft erg belangrijk. Het is ook nog eens goed voor je lichaam als je op het einde koud doucht. Maar niet iedereen zit op zo’n koude douche te wachten, je kan dus ook je hoofd op z’n kop houden en alleen je haar met koud water spoelen.

Van dit koude water ‘schrikt’ je haar en gaan de schubben van je haar dicht, waardoor je haar meer gaat glanzen en minder pluist.

Ga af en toe naar de kapper of knip je puntjes zelf af. Haar kan soms pluiziger overkomen omdat er dode puntjes aanzitten. Zonde dus!

Gebruik je een goede borstel, en borstel je goed? Er zijn veel verschillende borstels en voor ieder is er wel een. Misschien gebruik je een te grove of juist niet grof genoeg?

Let ook eens op hoe je borstelt. Borstel je je haar lief en met aandacht? Of rag je er gefrustreerd doorheen omdat de klitten er maar niet uit willen? Dit laatste beschadigd je haar enorm waardoor de klitten alleen maar erger worden. Want beschadigde haren veroorzaken ook meer klitten. Borstel je haar lief en niet te hard!

Succes met het verzorgen van je prachtige haren! <3

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top