Blog, Styling, Tips

Alles over de The Curly Girl Method

Sinds ik de Curly Girl Method volg let ik steeds beter op wat ik allemaal in mijn haar smeer. Want het is eigenlijk ook best raar dat we niet alles zo maar in ons mond stoppen maar wel in ons haar…

Curly Girl Method

The Curly Girl Method

The Curly girl method is een methode die je volgt om mooiere en gezondere krullen te krijgen. Lorraine Massey is de bedenkster van deze methode en heeft hier een boek over geschreven. In het boek staat alles precies uitgelegd. Daarnaast staat er ook in hoe je je haar het beste kan drogen of föhnen en de manier waarop je je haar het best wast.

Wat houdt de Curly Girl Method nou eigenlijk in?

Het is de bedoeling dat je geen siliconen en sulfaten meer in je haar smeert! In de meeste (styling) producten zitten siliconen, dus eigenlijk plastic. Dit maakt je haar mooi, maar wel voor even want er zit letterlijk een plastic laagje omheen. Omdat het zo een agressief product is, heb je ook een agressieve shampoo nodig om dit er weer uit te krijgen.

En daarom zitten er sulfaten in de meeste shampoos. Dit is eigenlijk wat erg slecht is voor je haar. Nou zijn er een heleboel mensen die dit kunnen hebben, zeker mensen met stijl haar. Maar omdat (bijna alle) krullenbollen droog haar hebben van nature is dit echt vreselijk voor je haar.

The Curly Girl Method

Hoe herken ik sulfaten of siliconen?

Siliconen kun je herkennen aan een ingrediënt dat eindigt op -cone of -conol.

Sulfaten kun je herkennen aan de namen: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Acetyl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate.

Hoe volg je de Curly Girl Methode?

Geen shampoos meer gebruiken. Tenzij het een sulfaten-vrije shampoo is. De laatste keer dat je je haar gaat wassen met shampoo moet sulfaten en siliconen vrije shampoo zijn. Zo start je met een nieuwe start zonder slechte producten in je haar.

– Per wasbeurt 2 keer wassen met conditioner (Als je van jezelf al vettig haar hebt, is een tweede keer geen must). Met de eerste conditioner in je wasbeurt doe je net alsof het een shampoo is. Je verdeelt het goed overal in je haar en masseert je hoofdhuid. Was daarna goed uit. De tweede conditioner laat je langer in je haar trekken en kan je eventueel alleen in de onderkant van je haar doen. Je kan trouwens best dezelfde conditioner gebruiken voor allebei de keren.

– Zo min mogelijk föhnen. Als het echt nodig is föhn dan op de laagste stand en met een diffuser. De diffuser zorgt ervoor dat de lucht mooi verspreid wordt. Zo droogt je haar op met meer krullen. Om het beste resultaat te krijgen adviseer ik je om op z’n kop je haar te föhnen. Dat ziet er zo uit:

aid759509-728px-blow-dry-curly-hair-with-a-diffuser-step-6

– Niet meer kammen! Is het echt nodig? Doe het dan met je handen onder de douche. Heb je nog steeds klitten? Dan is een grove kam iets voor jou. Kam met de grove kam rustig onder de douche je klitten eruit.

– Niet meer stijlen. De hitte van de stijltang is slecht voor je haar. Het beschadigd het haar en hierdoor kan je minder mooie krullen krijgen. Vermijd dus hitte.

En de aller belangrijkste: geen styling producten meer met siliconen! Dit is een lastige. Want in veel styling producten zitten siliconen. Check dus altijd de ingrediënten lijst achterop een product. Let er ook op dat in shampoos en conditioners siliconen kunnen zitten!

Wil je meer informatie? Lees dan the curly girl method handboek van Lorraine Massey!

51grzvult4l-_sx258_bo1204203200_

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top